Ungari preester levitab jumalasõna rulaga sõites

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruslik preester
Nooruslik preester Foto: SCANPIX

Ungari katoliku kiriku preester on saanud viimastel päevadel erakordselt tuntuks. Videoportaalis Youtube on rulaga sõitva preestri Zoltan Lendavi klippi vaadatud sadu tuhandeid kordi.

45-aastane Lendavi sõidab videos vaimulikurüüs väikese Ungari küla kiriku ees rulaga. Preestri sõnul aitab selline tegevus meelitada kirikusse ka nooremaid inimesi, vahendab Telegraph.

«On mitmeid viise, kuidas rulasõit võiks inimesi Jumalale lähemale tuua,» ütles Lendavi.

Preester Lendavi õppis rulaga sõitma juba teismeeas, aga alles hiljuti mõistis ta, et noorelt õpitud oskused võivad aidata tal jumalasõna paremini levitada.

Sellisele ideele tuli Lendavi tänu Itaalia preestrile ja õpetajale John Boscole, kes 19. sajandil pühendas oma elu noorukite elu parandamiseks ning kasutas õpetamisel erinevaid mänge.

Lendavi on rulasõiduga juba saavutanud edu, kuna kolm teismelist poissi, kes varem kunagi kirikus polnud käinud, on nüüd regulaarsed kirikukülastajad.

Preestri rulasõitmist saab vaadata siit
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles