Egiptuse kohus mõistis politseivastase rünnaku eest surma 188 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseijaoskond pärast rünnakut.
Politseijaoskond pärast rünnakut. Foto: SCANPIX

Egiptuse kohus mõistis teisipäeval 188 inimest surma politseivastaste rünnakute eest mullu augustis, teatas kohtuallikas.

Otsus puudutab samal päeval politsei vastu korraldatud rünnakut, mil julgeolekujõud ajasid Kairos laiali 2013. aasta juulis kukutatud islamistist presidendi Mohamed Morsi toetajate istumisprotestid. Julgeolekujõudude operatsiooni käigus sai surma vähemalt 700 inimest.

Kohtualused, kellest 143 viibib vahi all, mõisteti süüdi 2013. aasta 14. augustil Kerdassas politseijaoskonnale korraldatud rünnakus osalemises. Rünnakus Kairo lähedal Kerdassas sai surma 13 politseinikku.

Vastavalt Egiptuse seadustele kinnitab surmaotsused mufti kui riigi kõrgeim islamiusu võimukandja. Surmaotsuste kinnitamise või muutmise üle langetatakse otsus 24. jaanuaril.

Alates Morsi kukutamisest on islamistide mahasurumise käigus surma saanud vähemalt 1400 endise riigipea pooldajat ning sajad on massiprotsessidel surma mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles