Imikuna vahetusse läinud prantslannad tahavad saada kohtu kaudu suurt kompensatsiooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 20 aastat tagasi sündisid Prantsusmaal Cannes`is kaks tüdrukut, kes said nimeks Manon ja Mélanie.

Tütre ilmale toonud 18- ja 19-aastase ema õnnepäeva varjutas siiski kahtlus, et nad ei saanud oma last, vaid kellegi teise lapse, kirjutab mtv.fi.

«Nägin oma last esmalt pärast sündi, kui ta aga hiljem mulle toodi, üllatas mind talle järsku tekkinud juuksepahmakas. Ütlesin medõele, sest see oli kummaline,» meenutas nüüd 38-aastane Sophie Serrano.

Teine ema, kes oli pärit Prantsusmaa meretagusest piirkonnast Réunioni saarelt imestas, et ta laps nii heleda nahaga on. Meditsiinitöötaja selgitas nahavärvi siis haiglas oleva ravivalgusega, millega ravitakse imikute kollasust.

Mõlemad tüdrukud vajasid pärast sündi kollasusravi. Oletatakse, et medõde viiski kõrvuti inkubaatorites olnud lapsed valedele emadele.

Noored emad loobusid kahtlustest, arvates et medtöötajad teavad neist kõike paremini.

Laste kummalist välimust märgati hiljem ka perest väljapool. Kui Sophie Serrano jõudis imikust tütrega tagasi koju, imestasid naabrid, et laps nii tumeda nahavärviga on.

«Tüdruk näeb välja nagu araablane,» sõnasid kohalikud.

Nüüd 20-aastase Manoni sõnul hakkas ta lapsena nutma, kui sai aru, et teda pilgatakse nahavärvi tõttu.

«Rääkisin sellest emale ning ta ütles, et naabrite jutud ei pea paika. Ta kordas mulle kogu aeg, et kõik teavad, kes on su isa,» lausus noor naine.

Serrano ja ta mehe suhe lagunes. Kümme aastat pärast lapse sündi tehtud isadustest näitas, et oletatud isa ei ole tegelikult Manoni isa. Ema lasi ka end testida, mis näitas, et tema ei ole ka Manoni ema.

Sophie Serrano süüdistas juhtunust ennast ning tütar kartis, et jääb emast ilma.

Ilmnes, et lapsed olid haiglas antud valele emale.

Perekonnad kohtusid ning rääkisid asjad selgeks. Kuna mõlemad pered on end aastatega sisse seadnud ning  on veel sündinud õdesid-vendi, siis loobusid mõlemad tüdrukud oma bioloogiliste vanemate juurde minemast.

«Kui ma esmakordselt oma õiget tütart nägin, teadsin kohe, et see on minu tütar. Haigla võttis minult võimaluse ta ema olla. Olen Manoni üle õnnelik, kuid õnnetu, et ei saanud oma tütart kasvatada,» lausus Sophie Serrano.

Ta lisas, et ta on üles kasvatanud kolm last, kuid ta südames on neli last.

Noored naised ja neid kasvatanud pered andsid kohtusse sünnitushaigla, kaks lastearsti, kaks sünnitusarsti ning ka haiglaõe, keda haigla peab laste vahetusse minemise eest vastutavaks.

Nüüdseks üle 60 aasta vana medõde olevat kohtu andmetel alkohoolik.

Cannes´i sünnitushaigla kaitses end öeldes, et süüdi on emad, kes kohe ei andnud märku vale lapse saamisest.

Manoni pere soovib kohtu kaudu hingeliste ja materiaalse kahju eest saada üle viie miljoni euro, Mélanie pere aga ligi seitse miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles