Soome politseijuht: mikrokaamerate kasutamist võiks kaaluda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Las Vegase politseinik Peter Ferranti demonstreerib vormiriietusele kinnitatud mikrokaamerat.
Las Vegase politseinik Peter Ferranti demonstreerib vormiriietusele kinnitatud mikrokaamerat. Foto: SCANPIX

Soome politseiameti peadirektori Mikko Paatero sõnul võiks kaaluda politseinike vormiriietusele kinnitatavate mikrokaamerate kasutussevõtmist ka Soomes, kirjutab Turun Sanomat.

Ameerika Ühendriikides kasutatakse taolisi kaameraid mitmes linnas. Pärast tulistamist Fergusonis tegi president Barack Obama ettepaneku hankida need kokku 50 000 politseinikule.

Soome politseiorganisatsioonide liidu (SPJL) esimehe Yrjö Suhoneni sõnul suurendaksid mikrokaamerad politseinike õiguskaitset. Tema arvates ei tohiks kaameratest mingit lisaprobleemi tekkida, kuid nende hankimisel peaks võtma arvesse kõiki asjaolusid.

«Kaamerad võiva tekitada lisastressi, kuigi Soome politseinike tegevus kannatab ka päevavalgust,» märkis ta.

Paatero kinnitas, et praegu politseinikele kaameraid ei hangita. Politseiautodes on juba  kaamerad ja need täiustuvad pidevalt, politseijuhi sõnul võiks enne uurida võimalust saada nende abil täiendavat kasu.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles