Leedus valmib niinimetatud roheliste mehikeste tuvastamise käsiraamat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel ilmusid Ukrainasse koos niinimetatud roheliste mehikestega ka nende vastu suunatud protestiaktsioonid.
Kevadel ilmusid Ukrainasse koos niinimetatud roheliste mehikestega ka nende vastu suunatud protestiaktsioonid. Foto: SCANPIX

Leedu kaitseametkond on valmis kaitsma riigi territoriaalset terviklikkust ja suveräänsust kõigi võimalike vahenditega, kaasa arvatud üsna tavatutega, teatas täna portaal Baltnews.lt.

Kaitseminister Juozas Olekas ütles täna hommikul usutluses riiklikule telekanalile LRT, et kaitseministeeriumis on valminud käsiraamat «Kuidas võita rohelisi mehikesi».

Selles õppevahendis tutvustatakse tundemärke, mille järgi saab niinimetatud viisakaid rohelisi mehikesi ära tunda. Samuti on ära toodud kohad, kuhu tuleb neist teatada, ning viisid, kuidas jälgida sissetungijaid ennast paljastamata.

Väljaande eesmärgiks on elanikkonna harimine ja ettevalmistamine võimalikuks mittekonventsionaalseks sõjaks või agressiooniks.

Mõningate kaitseekspertide sõnul võiks selline raamatuke olla taskus igal kodanikul.

Rohelised mehikesed on väljend,mis sai laiema kõlapinna Krimmi okupeerimise ja annekteerimise käigus Venemaa Föderatsiooni relvajõudude poolt. Meedia ja kohalikud elanikud hakkasid teadmata kust ilmunud vaikivaid sõjaväelasi kutsuma marslasteks ehk rohelisteks mehikesteks nende rohelist värvi eraldusmärkideta sõjaväevormi ja moodsa relvastuse tõttu. 

Venemaa väitis, et tegemist pole nende sõjaväelastega, vaid hoopis omakaitseüksustega, kes on ukrainlastelt relvad üle võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles