Venemaa lasteombudsman: vene lapsed saavad seksuaalteadmised romaanidest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Astahov
Pavel Astahov Foto: SCANPIX

Venemaa lasteombudsmani Pavel Astahovi sõnul ei vasta seksiõpetus moraalireeglitele ning selle tõttu ei hakata Venemaa koolides seda õpetama.

Ta lisas, et seksiteema käsitlemine koolides oleks äärmiselt ebasobiv ning vastuolus seni kehtiva hariduskorraldusega, edastab Interfax.

Astahovi kinnitusel ei tule Venemaa koolidesse sekisteemalisi tunde mitte iialgi.

«Minult on mitmel korral küsitud, millal vene koolide õppeprogrammi pannakse seksuaalkasvatus. Olen alati öelnud, et seda ei juhtu mitte iialgi,» teatas lasteombudsman.

Astahovi sõnul tuleb vene lapsi seksiteemaga liiga varajase kokkupuutumise eest kaitsta.

Ombudsman on lääne kolleegidelt saanud kritiseerida, et Venemaa noori seksuaalteemadel ei harita.

Astahovi sõnul on vene kirjanduses palju erootilisi kirjeldusi, mille abil saab lapsi sel teemal harida.

«Seksuaalteadmiste aluseks saab olla vene kirjandus, kuid ka maailma kirjandus. Lapsed peaksid lihtsalt rohkem lugema. Kõik vajalik naiste ja meeste, seksi ja suhete kohta on romaanides ja teistes žanrites raamatutes olemas,» teatas ombudsman.

Astahov on Venemaa lasteombudsman olnud alates 2009. aastast.

Ta on ka varem noorte ja seksiteemal sõna võtnud. Näiteks 2013. aastal teatas ta, et lastele ja noortele seksuaalse vägivalla ja ärakasutamise teemast rääkimine hävitab nende lapsepõlve, kuna neid sunnitakse liiga noores eas mõtlema vägivallale.

Astahovit tuntakse ta mahlakate ütluse poolest teiste riikide lasteõiguste aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles