Fradkov: Venemaal ja läänel kulub vastasseisu ületamiseks aastaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisluureteenistuse ülem Mihhail Fradkov
Vene välisluureteenistuse ülem Mihhail Fradkov Foto: SCANPIX

Venemaa välisluureteenistuse juhi ja endise peaministri Mihhail Fradkovi hinnangul kulub Venemaal, USA-l ja Euroopa Liidul mitu aastat selleks, et taastada vastastikune mõistmine ja naasta koostöö juurde.

Venemaa vastasseis Ühendriikide ja Euroopa Liiduga kestab seni, kuni oponendid lõpetavad Venemaa ründamise ja õpivad austama selle geopoliitilisi huvisid, ütles Fradkov eile agentuurile Bloomberg.

«Kulub kaks kuni neli aastat, et saavutada objektiivsem arusaamine, mis on hädavajalik selleks, et võtta maha rida takistusi ja hakata koostööd tegema,» pakkus luurejuht.

Tema meelest püüavad Ühendriigid ja selle liitlased sanktsioonide ning rubla ja naftahinna ründamise teel välja vahetada Moskva valitseva režiimi.

Nii on Fradkovi sõnul naftahinna enam kui 30-protsendine langus sel aastal tingitud osalt USA tegutsemisest, aga vahendajate kaudu tegutsevad investeerimisfondid osalevad spekulatiivsetes rünnakutes Vene rubla vastu.

«Igasugused spekulatsioonid sisaldavad endas teatud skeeme ja nendes skeemides on mitmeid osalejaid,» lausus ta.

Fradkov ütles, et Moskvas on märgatud USA ja selle liitlaste soovi kõrvaldada võimult Venemaa president Vladimir Putin. «See ei ole suur saladus. Keegi ei soovi tugevat ja sõltumatut Venemaad,» väitis ta.

Välisluure juht lisas, et sanktsioonid sunnivad Vene võime pöörama erilist tähelepanu siseriiklike probleemide lahendamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles