Poola: NATO kiirreageerimisjõududesse hakkab kuuluma kolm brigaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg kätleb Poola välisinistri Grzegorz Schetyna (vasakul) ja asepeaministri ning kaitseministri Tomasz Siemoniakiga.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg kätleb Poola välisinistri Grzegorz Schetyna (vasakul) ja asepeaministri ning kaitseministri Tomasz Siemoniakiga. Foto: SCANPIX

NATO kiirreageerimisjõududes on 2017. aastaks olemas kolm brigaadi, ütles Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak reedel.

2017. aastaks on kiirreageerimisjõudude koosseisus brigaad, mis on valmis suunduma mis tahes NATO riiki 5-7 päeva jooksul, ning kaks brigaadi, mis on valmis tegema sama 30-45 päeva jooksul, ütles Siemoniak Poola pressiagentuurile (PAP).

NATO langetas otsuse seniste reageerimisjõudude (NRF) ümberkorraldamiseks septembri algul Walesi tippkohtumisel.

Siemoniaki sõnul on reformi eesmärk eraldada osa reageerimisjõududest, mida hoida oluliselt kõrgemas valmisolekus.

«Kiirreageerimisbrigaadi suuruseks saab 5000-7000 eri riikide sõdurit. Üksus on valmis tegutsema 5-7 päeva jooksul,» lausus Poola kaitseametkonna juht. Selle üksuse 650 sõdurit (pataljoni suurus) on valmis reageerima 48-72 tunni jooksul, lisas ta.

Siemoniaki sõnul on Poola valmis andma kiirreageerimisjõudude käsutusse Leopardi tankidest koosneva tankipataljoni, insenerikompanii, sõjaväepolitsei rühma ja maapinnal tegutseva erivägede komponendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles