Vene sõltumatu telekanal Dožd oli sunnitud ajutisest stuudiost välja kolima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali Dožd logo.
Telekanali Dožd logo. Foto: SCANPIX

Venemaa sõltumatu telekanal Dožd oli sunnitud lahkuma veel ühest ruumist tehases Krasnõi Oktjabr, mida see rentis ajakirja Snob toimetuselt, Doždi juhid ei välistanud, et kanal hakkab edastama saateid korterist.

«Meil paluti lahkuda ruumist, mida kasutasime Krasnõi Oktjabris ajutise stuudiona,» ütles Interfaxile telekanali investor Aleksandr Vinokurov. Ta täpsustas, et ruumi renditi ajakirjalt Snob, mille omanikuks on ärimehe Mihhail Prohhorovi ettevõte Oneksim.

«Ametlikke põhjusi meile ei nimetatud,» lausus Vinokurov, vastates küsimusele, miks neile tehti ettepanek lahkuda.

Doždi peadirektori Natalja Sindejeva sõnul lahkub telekanal Krasnõi Oktjabri ruumidest lähipäevil.

Ta märkis seejuures, et ei saa kolida ärikeskusesse Moscow-City, kus asuvad Sindejeva ja Vinokurovi teised meediaettevõtted.

«Citys ei ole seni lahendatud tehnilised probleemid, sest ülekolimise tähtaeg on väga lühike,» selgitas ta, lisades, et esialgu pole välistatud saadete ajutine edastamine korterist.

Varem oli Dožd maha jätnud Krasnõi Oktjabris asunud stuudio, mida oli algusest saadik alaliselt kasutanud. Rendileandjad keeldusid selgitusi esitamata kanaliga rendilepingut pikendamast.

Dožd kolis ajutiselt ärikeskuse Moscow-City territooriumile, kuhu olid varem toodud teised Sindejevale ja Vinokurovile kuuluvad meediaettevõtted -- internetiportaal Slon.ru ja ajakiri Bolšoi gorod. Veel ühe ajutise stuudio seadis telekanal sisse Krasnõi Oktjabris senise alalise stuudio naabruses, ajakirja Snob toimetuses.

Snobi peadirektori Marina Gevorkjani sõnul ei ole ajakirjal kunagi Doždiga rendilepingut olnud ja selle viibimine toimetuse ruumides kujutas endast abi ajakirja toimetuse poolt.

«Meil olid mõned tühjad ruumid, mida me lubasime Doždil kasutada ajutise telestuudiona, kuni nad leiavad alalise koha,» lausus Gevorkjan.

Ta märkis, et neid ruume oli esialgu kavas kasutada klubi ja restoranina.

«Me aitasime Doždi nagu oskasime, kuid me peame samuti meie projekte käivitama, seetõttu palusime neil lahkuda,» selgitas Gevorkjan.

Tema sõnul ei ole see otsus tingitud kellegi survest Snobile.

Wikipedia andmeil alustas kanal tegevust 2010. aasta 27. aprillil. Laiemat tuntust kogus ta 2011. aasta parlamendivalimistel toimunud rikkumiste ja järgnenud meeleavalduste avameelse kajastamisega.

2013. aasta septembris muudeti kanali veebis jälgimise võimalus tasuliseks.

2014. aasta jaanuaris lülitati kanal välja enamikust Venemaa satelliit- ja kaabelvõrkudest. Põhjuseks toodi see, et Dožd küsis oma vaatajatelt, kas Leningradi blokaadi päevil oleks pidanud sadade tuhandete inimeste elude säästmiseks Leningradi loovutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles