Ukraina maksis Gazpromile detsembri gaasitarne eest ettemaksu ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri lõpul pidid töömehed parandama ära Donetski oblastis Ukraina sõdurite ja venemeelsete separatistide võitluse käigus kahjustada saanud gaasitoru.
Novembri lõpul pidid töömehed parandama ära Donetski oblastis Ukraina sõdurite ja venemeelsete separatistide võitluse käigus kahjustada saanud gaasitoru. Foto: SCANPIX

Vene gaasikontsern Gazprom teatas täna detsembrikuu gaasitarnete eest ettemakse saamisest Ukraina riiklikult gaasifirmalt Naftogaz Ukrainõ.

Gazpromi pressiesindaja Sergei Kuprijanov ütles Interfaxile, et makse laekus Gazprombanki arvele ööl vastu tänast.

Naftogaz teatas täna 378 miljoni dollari (308 miljonit eurot) suurusest ülekandest Gazpromile ettemaksena ühe miljardi kuupmeetri gaasi eest detsembris.

Ukraina on varem teatanud, et tahab sel aastal osta veel 1,5 miljardit kuupmeetrit gaasi ja uue aasta esimeses kvartalis veel miljard kuupmeetrit.

Ukraina ja Venemaa jõudsid oktoobri lõpus kokkuleppele alates juunist katkestatud gaasitarnete jätkamiseks. Ukraina nõustus tasuma aasta lõpuks Venemaale oma gaasivõlast 3,1 miljardit dollarit (2,5 miljardit eurot).

Venemaa nõustus omalt poolt müüma märtsi lõpuni Ukrainale gaasi hinnaga 385 dollarit (302 eurot) 1000 kuupmeetri kohta, mida on 100 dollarit vähem Moskva varem nõutud summast, mida Kiiev keeldus maksmast.

Venemaa hinnangul on Kiievi gaasivõla suurus 5,3 miljardit dollarit (4,1 miljardit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles