Abdullah: lääneriikide väed lahkuvad Afganistanist liiga vara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry ja Afganistani täitevvõimu juht Abdullah Abdullah
USA välisminister John Kerry ja Afganistani täitevvõimu juht Abdullah Abdullah Foto: SCANPIX

Lääneriikide väed lahkuvad Afganistanist liiga vara, ütles riigi tähtsuselt teine ametnik pühapäeval ajalehes The Sunday Times.

Afganistani täitevvõimu juht Abdullah Abdullah ütles, et NATO-juhitavad väed lahkuvad liiga vara ning kohalikel julgeolekujõududel oleks vaja liitlasvägede õhutoetust.

Sel aastal on kaotatud palju aega seoses endise presidendi Hamid Karzai ja lääneriikide liidrite vastasseisuga, rõhutas Abdullah Briti nädalaväljaande usutluses.

«See on liiga äkiline,» ütles Abdullah. «Kaks aastat tagasi oli meil 150 000 võõrsõdurit ning palju lennukeid ja helikoptereid. Kahe kuu pärast on neid ainult 12 000. Me vajame õhutoetust haavatute transportimiseks ja luuretegevuseks ning kiireid sõjalennukeid.»

Afganistani president Ashraf Ghani esitas oma visiooni ise hakkama saavast Afganistanist neljapäeval Londonis.

Riigipea lubas «tulemusi» rahukõnelustel Talibani mässulistega ning rõhutas, et ta teeb "asju teisiti" kui Karzai, kellel olid keerulised suhted lääneriikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles