4,6 miljonit uputusepõgenikku elab ikka veel lageda taeva all

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputuses kannatanud pakistanlanna lapsega.
Uputuses kannatanud pakistanlanna lapsega. Foto: SCANPIX

ÜRO hinnangul on praeguse seisuga jätkuvalt igasuguse peavarjuta 4,6 miljonit Pakistani uputusepõgenikku ning maailmaorganisatsioon on seadnud eesmärgiks hankida telgid kuuele miljonile inimesele.


«Laias laastus 4,6 miljonit inimest on jätkuvalt peavarjuta,» ütles ÜRO Humanitaarasjade Koordineerimise Ameti (OCHA) pressiesindaja Maurizio Giuliano uudisteagentuurile AFP.

Umbes miljonile uputuses kannatanule on OCHA juba esmased eluks vajalikud tarbed andnud. Nüüd kutsub see organisatsioon annetajaid hoidma rahastamisega kiiret tempot, et vajalikud asjad abivajajateni jõuaksid.

«Me oleme kindlad, et rahvusvaheline kogukond ei jää kõrvalt vaatama, kuidas miljonid uputuseohvrid elavad lageda taeva all, püüdes jääda ellu toidunappuses, puhta vee puudumise ja nakkushaiguste leviku tingimustes,» ütles Giuliano.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles