Oulu imikusurmade arutelu kohtus kestab neli päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oulus asuv kortermaja, mille keldrist leiti viie imiku surnukehad.
Oulus asuv kortermaja, mille keldrist leiti viie imiku surnukehad. Foto: SCANPIX

Soomes Oulu ringkonnakohtus algas täna viie imiku surmade asjaolude arutelu, uurijad kahtlustavad laste mõrvades nende 35-aastast ema.

Naine rääkis rasedustest, kodus toimunud sünnitustest ja sünnitustele järgnenud sündmustest. Ta rääkis, et suure trauma põhjustas praeguseks teismeliseikka jõudnud poja sündimine, vahendas MTV.

«Sünnitus oli väga valuline, ma ei suutnud telefoni võtta ja abi paluda. Laps sündis vannitoa põrandal ja tema isa saabus peagi kohale. Läksime siis Oulu ülikooli haiglasse, kus mulle teraapiat ei pakutud.»

Politsei andmetel sünnitas naine viis last ajavahemiku 2005-2013. Nende hulgas oli nii tüdrukuid kui poisse. Vastsündinute surnukehad leiti juunis ühe kortermaja keldrist.

Naine on vahi all alates juuni algusest.

Soomlanna rääkis, et kui ta 2005. aastal rasedaks jäi, siis oli tema elukorraldus täiesti segi. Teda oli koos pojaga korterist välja tõstetud, võlad olid suured ja tal oli vägivaldne meessõber.

Ta selgitas, et sünnitus toimus mais 2005. «Ühel hetkel mõistsin, et sünnitusprotsess algas ja ma sattusin täielikult paanikasse. Mõtlesin helistada abi järele hiljem, nagu tegin ka esimese poja sündides. Kui beebi sündis, oli see lõtv, väike ja sinine.»

Ta kinnitas, et laps oli elutu. «Olin hüsteeriline, kurb ja hirmunud. Mulle oli kinnistunud pähe, et ma ei tohi kuhugi helistada. Kartsin enda ja oma poja pärast.»      

Naine kinnitas kohtus, et kõik viis last sündisid elutuna ja ta ei söandanud abi paluda.

Kohus tahtis teada, miks ta varjas rasedusi, sünnitusi ja sünnitustelöe järgnenud sündmusi.

Kohtuprotsess Oulu ringkonnakohtus kestab neli päeva: sel nädalal esmaspäevast kolmapäevani ja järgmisel nädalal veel ühel päeval.    

Täna viibib kohtusaalis naise endine abikaasa, vahendas Ilta-Sanomate võrguväljaanne. Mees ei soovinud tunnistajana sõna võtta ja tal lubati saalist lahkuda, kui kohtuprotsessi ajal kasutatakse eeluurimismaterjalides olevat tunnistust. Meest küsitleti juunis tõlgi vahendusel.

Prokurör rääkis, et DNA analüüside järgi tehti kindlaks, et naise viimane abikaasa oli kolme surnud beebi isa.  

Endisele abikaasale teatati, et kostja poolelt on palutud psühhiaatrilise uuringu läbiviimist. Soomes võtab see aega kaks kuni neli kuud. Pärast langetab kohus kriminaalasjas lõpliku otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles