Seksikas venelannast agent püüdis võrgutada Edward Snowdenit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Chapman
Anna Chapman Foto: SCANPIX

Endise KGB agendi teatel püüdis seksikas venelannast agent Anna Chapman võrgutada USA kunagist luureanalüütikut Edward Snowdenit.

Boriss Kapriškovi sõnul pidi 32-aastane Chapman hoidma 31-aastast Snowdenit niikaua Moskvas, kuni Vene luure temalt USA luuresaladused teada saab, edastab news.com.au.

Kapriškovi andmetel kohtusid Chapman ja Snowden silmast silma vaid ühe korra.

Chapman olevat hiljem saatnud Snowdenile sõnumeid stiilis «kas sa abiellud minuga?»

Kapriškovi sõnul oli see osa plaanist.

«Snowden kaalus fiktiivse abielu varianti, sest siis ta oleks saanud õiguse taotleda Vene kodakondsust. Samas oleks see pannud ta sundseisu,» teatas eksagent.

Chapman andis möödunud aastal USA telekanalile NBC intervjuu, kuid keeldus vastamast küsimusele, kas ta püüdis Snowdenit võrgutada.

Tõsielu Bondi tüdruk sai maailmakuulsaks 2010. aastal kui ilmnes, et ta on üks USAs elavast venelasest salaagendist.

Tema ja veel üheksa venelast saadeti USAst välja. Vene diplomaadi tütar Chapman töötas enne tabamist New Yorgis kinnisvaramaaklerina.

Pärast sünnimaale Venemaale tagasi minemist tegutses Chapman modellina, sai Moskva panga reklaamnäoks ning hakkas juhima Vene võimupartei noorteorganisatsiooni.

Snowden jättis oma kallima Lindsay Millsi maha, kui ta põgenes USAst. Ameeriklane sai 2013. aasta augustis Venemaal asüüli.

Mills saabus selle aasta suvel Moskvasse Snowdeni juurde. Kõmufotograafid jäädvustasid neid esimest korda koos teatrikülastusel.

Snowden elab praegu Venemaal kolme aasta pikkuse elamisloa alusel.

Ta on USAs tagaotsitavaks kuulutatud, kuna paljastas USA Riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) ulatusliku jälgimisprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles