Piltuudis: Putini kingitus Ermitaažile - kõige kallim Fabergé muna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin kinkis Ermitaažile Fabergé muna, mille Vene Riiklik muuseum ostis 2007. aastal Londoni maineka oksjonimaja vahendusel.
Putin kinkis Ermitaažile Fabergé muna, mille Vene Riiklik muuseum ostis 2007. aastal Londoni maineka oksjonimaja vahendusel. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kinkis Ermitaaži kunstimuuseumile selle 250. aastapäevaks Rotschildide perekonnale kuulunud Fabergé muna, kirjutab Moscow Times.

Muna otsis Londoni oksjonimajast Christie's 2007. aastal Vene riiklik muuseum ning selle eest maksti rekordilised 11,3 miljonit eurot. Kellamehhanismiga munast sai kohe kõige kallim kunagi müüdud juveliir Peter Carl Fabergé valmistatud ese, kõige kallim Venemaalt pärit objekt ja kõige kallim ajanäitaja.

Fabergé lasi muna valmistada 1902. aastal Béatrice Ephrussi de Rothschildile. See on üks vähestest Fabergé munadest, mida ei valmistatud Romanovite tsaariperele.

Lisaks munale kinkis Putin Ermitaažile ka kella, mis valmistati tsaar Aleksander III ja Taani printsess Dagmari ehk tsarinna Maria Fjororovna 25. pulma-aastapäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles