Mihkelson: Eesti jätkab Krimmi osas mittetunnustamispoliitikat

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja krimmitatarlaste juhi Mustafa Džemilev.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja krimmitatarlaste juhi Mustafa Džemilev. Foto: Erik Peinar

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütles teisipäeva õhtupoolikul Riigikogus toimunud kohtumisel krimmitatarlaste juhi Mustafa Džemileviga, et Eesti jätkab kindlalt Krimmi osas mittetunnustamispoliitikat.

«Meie asi on meelde tuletada meie liitlaste pealinnades, et need arengud, mis viisid Venemaa poolt Krimmi annekteerimiseni ja Ida-Ukraina sündmusteni, ohustavad kõiki Venemaa naaberriike ja Venemaa ohustab ka Läänt laiemalt,» ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Krimmis on inimeste olukord väga murettekitav. Krimmitatarlasi represseeritakse, võetakse ära nende vara, neid ähvardatakse ning käivad kuuldused ka niinimetatud viienda kolonni nimekirja koostamisest, et krimmitatarlased Krimmist välja saata,» ütles Mihkelson.

Krimmitatarlaste juht Mustafa Džemilev on Ukraina presidendi eriesindaja Krimmi rahva juures ning Ukraina ülemraada liige.

Džemilev viibib Eestis kaks päeva ning osaleb kolmapäeval Inimõiguste Instituudi Tallinnas korraldataval inimõiguste aastakonverentsil, kus ühe teemana on käsitluse all ka olukord ja tulevik Venemaal ja Ukrainas ning inimõigused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles