Purjuspäi autoroolist tabatud Spolītis ei loovuta Läti seimi mandaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Spolītis valdab nii eesti, läti kui ka leedu keelt.
Veiko Spolītis valdab nii eesti, läti kui ka leedu keelt. Foto: Peeter Langovits

Läti paremtsentristliku võimuerakonna Ühtsus seimiliige Veiko Spolītis, kes enne asendusliikmena parlamenti jõudmist purjuspäi autoroolist tabati, keeldub saadikumandaati loovutamast ja erakonnast lahkumast.

Teised Ühtsuse liikmed kritiseerisid täna hommikul televisioonis edastatud saates Spolītist teravalt, kuid süüdistatav ütles BNS-ile, et on vajaliku sammu juba astunud ega kavatse oma selsikohta muuta.

Spolītis tabati autoroolist 1,4-promillise alkoholisisaldusega veres ja ta lahkus Ühtsuse eetikakomisjonist. Ta kinnitas, et ei kavatse saadikumandaadist loobuda, sest oma patud saab heastada ainult tööga.

Peaminister ja Spolītise erakonnakaaslane Laimdota Straujuma ütles kommertstelekanali LNT hommikuprogrammis: «Mina tema asemel annaksin mandaadi ära.»

Ühtsuse juhatusse kuuluv Kārlis Šadurskis avaldas lootust, et Spolītisel on mõistus peas ning ta loobub saadikumandaadist või lahkub erakonnast.

Mõlemad Ühtsuse esindajad kinnitasid aga, et partei Spolītist sundima ei hakka, end häbistanud rahvaesindajal tuleb ise otsus langetada. Siiski kogunevad Ühtsuse parlamendifraktsioon ja juhatus kolmapäeval Spolītise juhtumit arutama.

Spolītis väljendas teleesinemises purjuspäi autojuhtimise üle kahetsust, kuid seletas, et delikaatsed perekondlikud asjaolud sundisid teda rooli istuma. Talle määrati rikkumise eest viiepäevane arest ja juhiluba võeti ära.

Poliitik ja politoloog Veiko Spolītis on aastaid teinud kaastööd Eesti meediaväljannetele ning kommenteerinud Läti sündmusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles