Vene kindralstaap: NATO õigustab idaohuga Venemaa piirile lähenemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseminister Sergei Shoigu (vasakul) ja  relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov Krimmi julgeoleku teemalisel nõupidamisel.
Venemaa kaitseminister Sergei Shoigu (vasakul) ja relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov Krimmi julgeoleku teemalisel nõupidamisel. Foto: SCANPIX

NATO õigustab Ukraina sündmuste taustal vaenulikust Venemaast rääkides oma sõjalise infrastruktuuri Vene piirile lähemale toomist, ütles relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov.

«Allianss suurendab oma maa-, õhu- ja mereväegruppe Poolas, Balti riikides Mustal ja Läänemerel. NATO viib senisest sagedamini läbi sõjaväeõppusi, kus harjutatakse laest võetud stsenaariumi idaohu tõrjumine alusel,» ütles Gerassimov kolmapäeval välisriikide sõjaväeatašeedele.

«Teatud lääneriikide, eriti Põhja-Atlandi alliansi liikmete esindajate retoorika esitab Venemaad aasta jooksul Ukrainas toimunud ja riigi kaguosas relvakonfliktiks arenenud sündmuste otsese süüdlasena.»

«Samas oli lääneriikide toetus see, mis aitas kukutada Ukraina seaduslikult valitud presidendi, ehkki Poola, Prantsuse ja Saksa välis- ja kaitseministrid olid andnud talle isikliku julgeolekutagatise,» süüdistas Gerassimov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles