Pariis ei muretse kopterikandjate avatud hanke pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa Mistral-tüüpi dessantlaev Peterburis Neeva jõel.
Prantsusmaa Mistral-tüüpi dessantlaev Peterburis Neeva jõel. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jätkab Venemaaga läbirääkimisi Mistral-tüüpi dessantlaeva müümise teemal ja ei muretse kahe laeva ostmiseks välja kuulutatud rahvusvahelise riigihanke pärast.

President Nicolas Sarkozy administratsiooni esindaja rääkis RIA Novostile, et Prantsusmaal pole põhjust tunda rahutust praeguste arengute üle ja läbirääkimised jätkuvad normaalselt ning suurepärases olukorras.

Presidendi esindaja ei kommenteerinud võimalust osaleda Vene hankel.

Venemaa peab Prantsusmaaga läbirääkimisi nelja universaalse dessantlaeva Mistral ostmiseks. Moskva käib peale, et Prantsuse tehastes valmiks neist kaks laeva ja kolmas ning neljas valmiks täies mahus Venemaa laevatehastes.

Juulis rääkis Sarkozy Saint-Nazaire’is STX laevatehase töölistele, et neid ootab koos venelastega ees kahe laeva ehitamine.

Täna rääkis kaitseminister Anatoli Serdjukov ajakirjanikele, et ministeerium kuulutas välja rahvusvahelise hanke kahe dessantlaeva ehitamiseks. Ministri sõnul võib ka Mistral-laevade ehitaja (laevafirma STX) hankest osa võtta.

Ministeerium ootab pakkumisi septembris, hanke tulemused tehakse avalikuks enne aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles