USA esindajatekoda kiitis heaks 1,1 triljoni dollari suuruse eelarve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kongressi esindajatekoja liikmed lõpetasid hääletuse tõttu töö alles pimedas.
Kongressi esindajatekoja liikmed lõpetasid hääletuse tõttu töö alles pimedas. Foto: SCANPIX

USA kongressi esindajatekoda kiitis neljapäeva õhtul napilt heaks 1,1 triljoni dollari eraldamise valitsuse tegevuse rahastamiseks.

President Barack Obama oli eelnevalt helistanud demokraatidest seadusandjatele ja ärgitanud neid eelnõu toetama.

Esindajatekoda toetas meedet häältega 219-206. Kompromissdokument tagab valitsusagentuuride rahastamise kuni järgmise aasta oktoobrini ehk rahandusaasta lõpuni.

Paljud konservatiivid vastustasid dokumenti, sest see ei blokeerinud Obama hiljutist immigatsioonimäärust. Suur osa demokraatidest ei toetanud seda seoses mõnede piirangute leevendamisega pankadele ja suuremate poliitiliste annetuste lubamisega suurdoonorite poolt.

Obama helistas hääletuse eel kõhklevatele demokraatidele esindajatekojas, et veenda neid vabariiklaste esitatud dokumenti toetama. Dokumendi poolt hääletas lõpuks 57 demokraati. Demokraatidekoja esindaja Nancy Pelosi kommenteeris aga, et oli Obama soovituses äärmiselt pettunud.

Paljud demokraadid leidsid, et eelnõu teenib liigselt vabariiklaste huve.

Nüüd peab eelnõu heaks kiitma demokraatide enamusega senat.

Föderaalagentuuride rahastamise otsuse lõpptähtajaks oli kesköö. Seadusandjad olid valitsuse töö jätkamise nimel valmis ka lühiajalisteks meetmeteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles