Saksa kohus lükkas tagasi opositsiooni taotluse Snowden Berliini tuua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. detsembril osales endiselt Venemaalv viibiv Snowden videolingi vahendusel inimõigusorganisatsiooni Amnesty International konverentsil Pariisis.
10. detsembril osales endiselt Venemaalv viibiv Snowden videolingi vahendusel inimõigusorganisatsiooni Amnesty International konverentsil Pariisis. Foto: SCANPIX

Saksamaa kõrgeim kohus lükkas tagasi opositsioonierakondade taotluse tuua USA riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) endine analüütik Edward Snowden Berliini agentuuri tegevuse kohta tunnistust andma.

Roheliste ja Vaskpartei liikmed tahtsid, et NSA tegevust uuriv parlamendikomisjon kuulaks Snowdenit isikulikult. Valitsus ei taha aga praegu Venemaal elavat endist luuretöötajat Saksamaale lubada, sest kardab, et selle läbi kannatavad suhted USA-ga.

Föderaalne konstitutsioonikohus ütles reedel, et opositsioonierakondade hagi valitsuse seisukoha vastu lükatakse tagasi kui juriidiliselt vastuvõetamatu.

Parlamendikomisjoni valitsusparteide liikmed on teinud ettepaneku küsitleda Snowdenit Moskvas, aga viimane on advokaadi vahendusel vastanud, et on valmis rääkima vaid juhul, kui tal lubatakse Saksamaale tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles