Suurbritannias levivad avariipettused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetuste korraldamine kindlustuspettuse jaoks on politsei sõnul Suurbritannias muutunud tavaliseks.
Liiklusõnnetuste korraldamine kindlustuspettuse jaoks on politsei sõnul Suurbritannias muutunud tavaliseks. Foto: SCANPIX

BBC teatel tehti Briti saartel möödunud aastal rekordarv nn avariipettusi, kus kurikaelad korraldavad väikse avarii, et saada endale kindlustuse käest valuraha.

Kindlustuspettuste ameti IFB teatel lavastati mullu 30 000 liiklusõnnetust, mis maksid kindlustusfirmadele 350 miljonit naela (6,6 miljardit krooni)

Tavaliselt pidurdavad petturid keset sõitu nii, et tagant tulev auto põrkab neile vastu. Tihti kasutatakse käsipidurit, et pidurituled nende plaani ei reedaks. Üldjuhul jääb tagantsõitja avariis süüdi. Politsei väitel valivad petturid oma ohvreid väga hoolikalt.

«Nad valivad ohvriteks enamasti üksikemasid ja vanemaid inimesi, kes tõenäoliselt ei hakka  suuremat kära tegema. Tihti on sihtmärkideks ka professionaalsed autojuhid, kes kaebavad vähem, sest ei sõida isikliku autoga,» ütles konstaabel Mark Beales Manchesteri politseist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles