Ainult seitse riiki on kinnitanud ELi-Ukraina assotsiatsioonileppe

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahvuslipud, majal on aga kujutatud Ukraina väikest vappi.
Ukraina rahvuslipud, majal on aga kujutatud Ukraina väikest vappi. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet ütles Brüsselis europarlamendi Ukraina sõprusrühma kohtumisel, et Euroopa Liidu liikmesmaad peavad tõstma tempot ELi ja Ukraina assotsiatsiooni- ja vabakaubanduslepingu ratifitseerimisel, et need kokkulepped saaksid võimalikult ruttu jõustuda.

Paeti sõnul on praeguseks ELi-Ukraina assotsiatsioonileppe ratifitseerinud lisaks Euroopa Parlamendile veel ainult seitse ELi liikmesriiki, mis ei vasta kevadel väljendatud hoiakutele ega Ukraina praegusele toetusvajadusele. «Kui pärast dramaatilisi sündmusi Ukrainas jõuti suve algul lõpuks ELi ja Ukraina assotsiatsioonileppe allkirjastamiseni, siis lubati need lepped jõustumiseks ka võimalikult kiiresti ratifitseerida, kuid 28 liikmesriigist vaid seitse ei ole just hiilgav tulemus,» lisas ta.

Paet avaldas lootust, et poole aasta pärast Riias toimuvaks ELi idapartnerluse tippkohtumiseks on kõik ELi liikmesriigid lubaduse täitnud ja Ukrainaga sõlmitud assotsiatsioonileppe ratifitseerinud. «Praeguses keerulises olukorras vajab Ukraina igakülgset toetust ning eriti varasemate kokkulepete täitmist,» ütles ta europarlamendi Ukraina sõprusrühma kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles