Soome: sel nädalal juhiti Vene sõjalennuki teelt vähemalt üks lennuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome hävitaja
Soome hävitaja Foto: SCANPIX

Soome lennujuhtimiskeskuse töötajad suunasid sel nädalal vähemalt ühe reisilennuki kõrvale transponderi välja lülitanud Vene sõjalennuki trajektoorilt, ütles ajaleht Helsingin Sanomat laupäeval.

Soome transpordiohutusameti TraFi peadirektor Pekka Henttu kinnitas ajalehele, et sel nädalal leidis aset vähemalt üks juhtum, kus väljalülitatud transponderiga Vene sõjalennuki trajektoorilt tuli kõrvale juhtida reisilennuk.

Henttu sõnul suudeti reisilennuki kursimuutusega ohtlikku olukorda vältida.

Vahejuhtum ei leidnud aset Soome õhuruumis, rõhutas peadirektor.

Soomes on tsiviil- ja sõjaline lennujuhtimine ühendatud.

Rootsi õhuruumis Malmö lähistel leidis reede ennelõunal aset ohtlik vahejuhtum, mille käigus pääses reisilennuk napilt kokkupõrkest Venemaa sõjalennukiga. Lennuki transponder, mis edastab radariinfot sõiduki asukoha kohta, oli välja lülitatud.

3. märtsil pääsesid Kopenhaagenist Rooma suunduv SASi reisilennuk ja Vene luurelennuk Malmöst 80 kilomeetrit kagus tänu reisilennuki pilootide tähelepanelikkusele ja heale nähtavusele napilt kokkupõrkest. Vene luurelennuk ei edastanud lennujuhtimiskeskusele oma asukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles