DN: Lõuna-Rootsis ohtlikku olukorda sattunud lennuk kuulus siiski SASile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi logodega lennukid Taanis Kastrupi lennuväljal.
SASi logodega lennukid Taanis Kastrupi lennuväljal. Foto: SCANPIX

Vene sõjalennukiga ohtlikku olukorda sattunud reisilennuk kuulus siiski Skandinaavia lennufirmale SAS, kirjutab tänane Dagens Nyheter.

Tegemist oli lennuga SK1755, mis oli teel Poola Poznani. DN andmetel oli 50 inimesele mõeldud reisilennuk Bombardier Aerospace CRJ tõusnud Kopenhaagenist Kastrupi lennuväljalt õhku kell 11.12.

Lennujuhtimiskeskus andis lennukile kell 11.18 loa tõusta 7600 meetri kõrgusele, kuid kolm minutit hiljem anti korraldus jääda 6700 meetri kõrgusele.

Lennujuhid teatasid, et tundmatu lennuk liigub n-ö kokkupõrkekursil reisilennukiga. Asi tuli ilmsiks Liveatc.com salvestusest, kus leiab lennujuhtide ja vestluste salvestusi üle kogu maailma.

Netileheküljel Flightradar24.com on näha SASi reisilennuki teekond ja kõrvalepõikele viitav suunamuutus.

Kas Rootsi kaitsejõud kinnitasid Dagens Nyheterile, et tegemist oli SASi reisilennukiga. Eile oli lennufirma pressiosakond kinnitanud vastupidist.

SASi esindaja rääkis nüüd ajalehele Expressen, et lennuki omanikuks on Taani firma Cimber, mis opereerib kõnealusel liinil. SAS ostis Cimberi alles hiljaaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles