Sydney kohvikus võttis oletatav islamist pantvange

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias Sydney kesklinnas asuvas kohvikus lahvatas pantvangikriis ning kohviku aknal on näha islamistlikku musta värvi lippu, millel on valge värviga araabiakeelne tekst.

Politsei andmetel on kriisi taga üks relvastatud isik, kelle käes on kuni 40 inimest, edastab Reuters.

Austraalia telekanalid näitasid sündmuskohast kaadreid, milles on näha inimesi seismas käed üles tõstetuna ja vastu aknaklaasi surutuna.

Aknal olev lipp lubab oletada, et kohvikukülastajaid pantvangi võtnu on islamist.

Sydney politsei sai väljakutse kohvikusse kell 9.45 kohaliku aja järgi. Kohviku lähipiirkond suleti ning kohvik piirati ümber.

Politsei eriüksus püüab kurjategijaga kontakti saada.

Kohviku lähedal asub ka USA konsulaat ning selle töötajad evakueeriti. Samuti sulges turvalisuse mõttes oma uksed ja katkestas töö Austraalia keskpank.

Lisaks kohviku pantvangikriisile evakueeriti Sydney ooperimaja, kuna sealt leiti kahtlust äratanud pakk.

Austraalia peaminister Tony Abott sõnas meediale, et veel ei ole teada, millistel motiividel inimesi pantvangi võtnu tegutseb.

«Tegemist on keerulise intsidendiga ja saan austraallaste murest aru. Olukord püütakse kiiresti lahendada,» teatas Abbott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles