Donetski juhid on kolmepoolseks kohtumiseks valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Donetski rahvavabariigi esindaja Deniss Pušilin.
Nn Donetski rahvavabariigi esindaja Deniss Pušilin. Foto: SCANPIX

Isehakanud Donetski rahvavabariigi juhtkond on valmis astuma kõiki vajalikke samme kolmepoolse Minski kontaktgrupi kohtumise korraldamiseks, ütles täna rahvavabariigi pealäbirääkija Deniss Pušilini esindaja.

«Astume kõiki samme eesmärgiga pidada võimalikult ruttu Minskis [kontaktgrupi] kohtumine. Meile sobib [läbirääkimiste] esimeses etapis videokonverentsi pidamine ja seejärel osapooltega kohtumine. Oleme Skype'i teel suhtlemiseks avatud igal ajal,» ütles esindaja.

«Sõjavangide vahetamise küsimuses oleme juba jõudnud teatud kokkulepeteni. Olukorra kohta on jõutud arusaamiseni. Ainsana peame jõudma leppele ühes Minskis arutatud poliitilises küsimuses,» tsiteeris esindaja Pušilini öeldut.

Kontaktgrupi osapooled - Ukraina, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) ja Venemaa - sõlmisid 5. septembril Minskis relvarahu ja kaks nädalat hiljem relvarahu jõustamise memorandumi. Need dokumendid on saanud tuntuks Minski lepetena.

Ukrainas kehtib 9. detsembrist uus relvarahu, ent tulistamine pole täielikult vaibunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles