Nobeli rahupreemia laureaat: Talibani rünnak koolile murrab mu südame

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malala Yousafzai.
Malala Yousafzai. Foto: SCANPIX

Nobeli rahupreemia laureaat Malala Yousafzai, kes elas 2012. aastal üle Talibani rünnaku, sõnas, et täna Pakistanis toimunud külmavereline kümnete laste tapmine murdis ta südame.

Pakistani kirdeosas Peshawari linnas ründasid Talibani sissid sõjaväekooli, hukkus vähemalt 135 inimest, neist suurem osa kooliõpilased.

«See arutu ja külmavereline terroriakt Peshawaris murrab mu südame. Süütud lapsed oma koolis ei tohiks sattuda sellise õuduse keskmesse,» teatas Malala.

Kõigi aegade noorim Nobeli rahupreemia laureaat kinnitas ka, et mõistab terroriakti hukka ja toetab Pakistani valitsust, mis püüab riigi olukorda parandada.

17-aastane Malala saavutas rahvusvahelise tuntude laste õiguste eest seisjana pärast seda, kui Taliban teda pähe tulistas. Neiu paranes rasketest vigastustest ning elab nüüd Suurbritannias, koju Pakistani Swati orgu ei saa ta turvalisuskaalutlustel naasta.

Malala on vaatamata noorele eale praegu üks tuntumaid aktiviste, kes seisab tüdrukute õiguse eest koolis käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles