Vedomosti: Venemaal peatati välismaiste autode müük

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW 2 Coupe autokaupluses Venemaal.
BMW 2 Coupe autokaupluses Venemaal. Foto: SCANPIX

Vene rubla kursi järsu kukkumise tõttu peatavad välismaised autofirmad oma toodangu tarnimise  Venemaale ja diilerid katkestavad nende müügi, kirjutab Vedomosti.

BMW tegi edasimüüjatele eile teatavaks nõudmise maksta tellitud autode eest ära kahe päeva jooksul, rääkisid kaks allikat Vedomostile.

BWM Group Russia kommunikatsioonidirektor Vassili Melnikov väitis, et tegemist on tavapärase äriprotseduuriga, mis on seotud aasta lõppemisega.

Autofirma Jaguar Land Rover peatab 19. detsembrist toodangu sisseveo Venemaale ja seda kuni hindade ümberarvestamiseni, kinnitasid ajalehele kolm autodiilerit. Firma esindaja ei soovinud ettevõtte otsust Vedomostile kommenteerida.

Kahe edasimüüja sõnul oli Jaguar Land Rover novembris hindu juba tõstnud, tehes seda 15 protsendi võrra.   

Turgudel on ažiotaaž ja autode defitsiit, kinnitas üks allikatest ajalehele.

Vedomosti andmetel peatasid kolm suurt edasimüüjat Major, Avilon ja Transtehservis (TTC) autode müügi täielikult. Nende esindajad polnud kommentaaride jagamisest aga huvitatud.

Uudisteagentuur TASS kirjutas viitega oma allikale, et Major peatas edasimüügi rubla jõulise devalvatsiooni tõttu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles