Vene merevägi plaanib vanad korvetid asendada uutega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvett Soobrazitelnõi (projekt 20380-sarja teine laev).
Korvett Soobrazitelnõi (projekt 20380-sarja teine laev). Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium kuulutab septembris välja konkursi merelaevastiku vajadusi rahuldava uue korveti väljatöötamiseks, kirjutab tänane Kommersant.

Laevastik otsib asendajat senisele projekt 20380-sarja laevadele.

Vene laevastik vajab mobiilset kiiret multifunktsionaalset laeva, millel on kopteriangaar. Taoline korvett hakkab täitma erinevaid ülesandeid, mis ulatuvad rannikuvete kaitsmisest laevakonvoide saatmiseni, ka peab laev olema kui miinitraalija ja allveelaevade tõrjuja.

Projekt 20380-sarja esimene alus Stereguštši liitus Balti laevastikuga oktoobris 2008. Teine laev Soobrazitelnaja lasti vette 31. märtsil. Veel kahe sama seeria laeva ehitus on pooleli.

Vaatamata suhtelist uuele projektile ei vasta need laevad Vene mereväe kaasaegsetele nõudmistele.

Kommersandi andmetel läheb laevastikul vaja umbes 50 korvett-tüüpi laeva.

Konkursil osalevad viis firma, millest kolm kuuluvad Ühendatud Laevaehituskorporatsiooni (OSK) koosseisu, kirjutab Kommersant. Ülejäänuteks on ilmselt üks välismaine ettevõte ja konstrueerimisbüroo, mis on spetsialiseerunud väikeste tsiviilotstarbeliste laevade projekteerimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles