Soome saunatragöödia põhjus selgub 6 kuu pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunatamise MMi finalistid Heinolas
Saunatamise MMi finalistid Heinolas Foto: SCANPIX

Soomes saunatamise MM-võistlustel elu kaotanud Vladimir Ladõženski surmapõhjuse ametlik raport valmib poole aasta pärast.

Ajalehe andmed pärinevad Karelin-fondist, mille esialgsete andmete järgi põhjustas mehe hukkumise rasked põletushaavad, kirjutas Komsomolskaja Pravda.

Ladõženski maeti kodulinna Novosibirskisse 20. augustil. Teda oli saatmas sadakond sõpra, sportlast ja tavalist linlast.

Traagilise lõpu saanud saunatamise MM-võistlused toimusid Heinolas 7. augustil.

Eelmise nädalal lõpus selgus, et võistluste finaali jõudnud Ladõženski ja Timo Kaukonen ei esitanud arstitõendit, vahendas Ilta-Sanomat. Heinola kantseleiülema asetäitja Terhi Mäkiniemi rääkis meediale, et selline asi sai teoks võistluste direktori otsusel.

«Võistluste direktor küsis arstitõendit nii venelaselt Vladimir Ladõženskilt kui soomlaselt Timo Kaukonenilt ja nad lubasidki paberi tuua. Tegelikult seda ei toodud,» selgitas ta.

Vastavalt võistluste reeglitele ei tohi osaleda ilma arsti kirjaliku loata. Finaali jõudnud Ladõženski suri ja Kaukonen sai tõsiseid tervisekahjustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles