Briti laevakaitsja elukaaslane: valitsus ja välisministeerium on kasutud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaman Guard Ohio Tuticorini sadamas.
Seaman Guard Ohio Tuticorini sadamas. Foto: SCANPIX

Ühe Indias viibiva Briti laevakaitsja elukaaslane Yvonne MacHugh oli äärmiselt nördinud, kui kuulis, et Ühendkuningriigi saatkond Indias polnud kursis piraadiküttide olukorraga Chennais ning väljendas ülimat pettumust oma riigi valitsuse suunas.

«Briti valitsus ja välisministeerium on kamp kasutuid, lolle bürokraate, kes istuvad päev läbi oma paksudel tagumikel ja joovad veini, mille eest meie maksame ja söövad majades, mille eest meie maksame. Mul on kõrini nende jamast,» kirjutas ta sotsiaalmeedias. «Tänane oli viimne piisk karikas.

Ta pildus sajatusi ka Briti ülemkomissari asetäitja suunas, kes teatas kolmapäeval, et polnud teadlik laevakaitsjate süüst vabastamise otsuse üksikasjadest. «Briti ülemkomissarin asetäitja Indias ütles «Ma ei teadnudki, et kohus pole otsust peatanud ja et mehed võivad koju minna. See muudab asju. Ma proovin korraldada paar kohtumist ja vaatan, mida teha saab, kuid sellega võib minna paar nädalat»,» kirjutas MacHugh.

Laeva Seaman Guard Ohio pardal olnud piraadikütid, nende seas 14 eestlast ja kuus britti, võeti möödunud aasta oktoobri keskel India võimude poolt kinni. Mehi süüdistati India territoriaalvetesse sisenemises, illegaalse kütuse tankimises ja ebaseaduslikus relvade käitlemises. Oktoobri lõpus pandi mehed vangi, kust nad aprillis kautsjoni vastu vabanesid.

Juulis leidis kohus, et süüdistustel pole alust ning vabastas laevakaitsjad kõikidest süüdistustest. Umbes poolteist kuud hiljem kaebas süüdistaja aga otsuse edasi ning nüüd ootavad laevakaitsjad India ülemkohtu istungit. Meeste advokaat on öelnud, et süüdistustest vabastamise otsus on endiselt jõus ning nii kaua kui kõrgeim kohus seda peatanud pole, tuleb laevakaitsjatele nende dokumendid tagastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles