Bērziņš: seimiliikmete üleastumised ilmestavad erakondade arengutaset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš
Läti president Andris Bērziņš Foto: SCANPIX

Hiljutised vahejuhtumid mõnede Läti parlamendi uute liikmetega viitavad riigi erakondade arengutasemele, ütles Läti president Andris Bērziņš neljapäeval telekanali LNT vahendusel.

Presidendi sõnul vajab tugevdamist erakondade süsteem ja protsess, mida kasutatakse valimisteks sobivate kandidaatide väljasõelumisel.

Bērziņš avaldas toetust algatusele, mille kohaselt peab erakonnal olema valimistel osalemiseks vähemalt 500 liiget.

Läinud nädalavahetusel tekitas suurt vastukaja opositsioonierakonna Läti Regioonide Bloki esindaja Arturs Kaimiņši mäslev käitumine ühes Riia vanalinna kohvikus. Juhtumist on ka videosalvestis.

Kaimiņš väitis esialgu, et sattus kohvikus kähmlusesse seetõttu, et hääletas vastu algatusele, millega taheti teha Vene õigeusu jõuludest riigipüha.

Hiljem ütles saadik, et oli tarbinud liiga palju alkoholi.

Hiljuti tabas politsei purjus peaga autoroolist Läti paremtsentristliku võimuerakonna Ühtsus seimiliikme Veiko Spolītise.

Spolītis tabati autoroolist 1,4-promillise alkoholisisaldusega veres ja ta lahkus Ühtsuse eetikakomisjonist. Saadikumandaadist ta loobuda ei kavatse, sest oma patud saab heastada ainult tööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles