New Yorgi politseitapja praalis rünnaku eel sotsiaalmeedias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ismaaiyl Brinsley.
Ismaaiyl Brinsley. Foto: Facebook

New Yorgi uurijate sõnul praalis eile pärastlõunal kaks politseinikku tapnud mees rünnaku eel sotsiaalmeedias, postitades pildi tulirelvast ja kirjutades sinna alla ähvardavad read.  

Foto: Instagram

28- aastane Ismaaiyl Brinsley kirjutas Instagrami postitatud relvapildi alla, et kavatseb «mentidele tiivad külge panna» («putting wings on pigs today»). Ka lisas ta sealsamas: «Nad võtavad ühe meie seast, võtkem kaks nende seast vastu», viidates juhtumitele, kus relvastamata mustanahalised noorukid Michael Brown ja Eric Carner surid valgenahalise politseiniku tulistatud kuulist.

Politsei teatel kõndis Brinsley Brooklynis pärastlõunal kell 14.47 politseiauto juurde ning tulistas seal istunud Wenjian Liud ja Rafael Ramost läbi kõrvalistujaakna otse pähe. Seejärel tormas Brinsley lähedalasuvasse metroojaama ja lasi end maha.

Brinsley oli politseile juba varem tuttav, sest viimase kümne aasta jooksul oli teda üle 15 korra vahistatud. Enamik süüdistusi oli seotud vargustega, kuid 2011. aastal võeti ta kinni ka relvaseaduse rikkumise alusel.

New Yorgi politsei esindaja William Bratton ütles NBC Newsile, et meest kahtlustatakse ka eile hommikul oma endise tüdruksõbra tulistamises ka haavamises, kuid too intsident oimus Baltimore’i eeslinnas. Baltimore ja New York asuvad üksteisest umbes 272 kilomeetri kaugusel.

Baltimore’i politsei oli eile saanud välja ka hoiatuse, teatades, et Brinsley on tulistamisjuhtumi kahtlusalune ja võib viibida praegu New Yorgis. Teade jõudis Brattoni sõnul New Yorgi võimudeni just siis, kui Brinsley oma rünnakut täide viis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles