Mainzi kliinikus suri kolmas beebi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Pfeiffer
Norbert Pfeiffer Foto: SCANPIX

Täna hommikul teatas Mainzi Ülikooli kliiniku juhatuse esimees Norbert Pfeiffer, et bakteriga nakatunud tilguti tõttu suri eile kolmas imik.

Tegemist oli väga pisikese enneaegse lapsega, kes oli bakterist just oma väikese kaalu tõttu ohustatud. «See vastsündinu oli viie lapse seas, kes viibisid kriitilises seisundis,» ütles Pfeiffer. Esimehe sõnul olid arstid enneaegse lapse surmaga arvestanud, kuna ta oli väga tõsises seisundis. Beebi oli sündinud 24. rasedusnädalal, vahendab Spiegel-Online.

Nädalavahetusel šokeeris kliiniku intensiivosakonda kahe imiku surm. Põhjuseks peetakse enterobakteriga nakatunud tilgutit. Juurdlusega selgitatakse välja täpsemad põhjused.

Kliinik peab võimalikuks, et bakter sattus imikute toidusegu sisse nende apteegis. Apteegi töötajad, kes reedel saatuslikku toidusegu beebidele kokku segasid, on šokeeritud ning vajasid psühholoogi abi. Nõustamist pakutakse ka surma saanud laste vanematele ja lähedastele.

Mainzi kliiniku skandaalile reageeris ka valitsuskoalitsioon, kes nõudis üleriigiliste hügieeninõuete kehtestamist.

Eile avaldati andmed selle kohta, et Saksa kliinikutes nakatub igal aastal ligi 600 000 inimest mõne viirusega. Veelgi šokeerivam on fakt, et aastas sureb nendesse nakkustesse ligi 40 000 patsienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles