Egiptuse minister vahistati van Goghi maali varguse tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmoud Khalili muuseum
Mahmoud Khalili muuseum Foto: SCANPIX

Egiptuse peaprokurör andis vahistamisorderi asekultuuriministrile, kes on väidetavalt seotud kuulsa Vincent van Goghi maali varastamisega.

Laupäeval varastati Kairost Mahmoud Khalili muuseumist hollandi maalikunstniku Vincent van Goghi kuulus teos «Vaas lilledega». Tööle ei hakanud ükski muuseumi alarm ning 43 kaamerast töötas vaid seitse, vahendab The Guardian.

Eile andis prokuratuur välja vahistamisorderi asekultuuriminister Mohsen Shalaanile ja neljale muuseumi turvatöötajale. Süüdistust pole veel esitatud.

Prokurör Abdel-Meguid Mahmoud kahtlustab, et asjasse on seotud minister Shalaan, kuna tema kontor asub muuseumis ning ta on vastutav muuseumi finantsiliste ja administratiivsete asjade eest.

Prokuröri väitel jättis minister hooletusse turvameetmed ning on süüdi, kuna ei vahetanud välja katkiseid kaameraid ja alarme. Samuti on prokuröri sõnul hooletuses süüdi turvatöötajad.

Prokuratuuri väitel hoiatati muuseumi eelmisel aastal ning kästi karmistada turvameetmeid.

Van Goghi maal on väärt 50 miljonit USA dollarit (ligi 616 miljonit Eesti krooni). Antud maali on varem 1978. aastal muuseumist juba varastatud. Siis leiti kunstiteos kaks aastat hiljem Kuveidist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles