Volkswagen soovib osta Alfa Romeot

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraadsõit Tallinnas Alfa Romeo 100. sünnipäeva auks
Paraadsõit Tallinnas Alfa Romeo 100. sünnipäeva auks Foto: Liis Treimann

Maailma suurimaks autotootjaks kippuv Volkswageni kontsern on väidetavalt väga huvitatud Itaalia autotootja Alfa Romeo ostmisest.

Seni Fiati kontserni kuuluv ettevõte on tuntud sportlike sõiduvahendite tootjana, kuid väikesed tootmismahud on toonud kaasa iga-aastased mitmesaja miljoni euro suurused kahjumid, seda viimased kümme aastat, edastab Whatcar.ee.

Väidetavalt on nimetuks jääda soovinud Volkswageni töötajad kinnitanud, et VW on väga tõsiselt huvitatud Alfa Romeo ostmisest.

Samas on Fiati juhtkonda kuuluvad inimesed kinnitanud, et Fiatil puudub igasugune huvi Alfa Romeo müümise vastu.

Volksewageni juhatuse esimees Martin Winterkorn on varem kinnitanud, et praegu on ettevõtte prioriteet Porsche ülevõtmine ning rohkem brände hetkel osta ei ole plaanis.

Küll on VW üle meelitanud mitmeid Alfa Romeo juhtivtöötajaid, kes praegu töötavad kõrgetel kohtadel Volkswageni kontsernis.

Hetkel toodab Alfa Romeo aastas 102 000 uut autot, aastaks 2014 peaks see arv aga viiekordistuma. Analüütikute sõnul on selline kasv aga võimalik pigem Volkswageni kui Fiati juhtimise all.

Juhul kui Alfa Romeo läheb tõepoolest VW omandusse, tähendab see tõenäoliselt lõppu Volkswageni grupi ühele liikmele, Hispaania autotootjale Seat, kes ei ole kõigist pingutustest hoolimata suutnud väljaspool koduturgu edu saavutada. Nimelt on VW üritanud positsioneerida Seat´i kui Vahemere Alfa Romeot, kuid seda siiani edutult.

Veel üks küsimark on Jaapani autotootja Suzuki tulevik, kellega VW samuti teeb koostööd väikeautode arendamisel. Küll on avalikult teada, et Suzuki majandusseis pole suurem asi ning koostöö Volkswageniga oli rahaliselt sundkäik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles