Pildid: Sydneys jäetakse hüvasti pantvangikriisis hukkunutega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias Sydneys toimuvad täna pantvangikriisis hukkunute ärasaatmisüritused ning matused.

Relvastatud Man Haron Monis võttis möödunud nädalal Sydney Lindti kohvikus 17 inimest pantvangi ning kriisi käigus kaotasid elu kohviku juhataja Tori Johnson ning seal kohvi joonud advokaat Katrina Dawson, edastab BBC.

Pantvangikriis kestis 16 tundi ning siis tegi politsei kohvikule rünnaku.

Austraalia julgeolekueksperdid uurivad nüüd, miks Monist ei olnud terroristide nimekirjas hoolimata sellest, et tal oli vägivaldne minevik.

Politsei andmetel püüdis Johnson kurjategijalt relva käest võtta, kuid ta hukkus selle käigus.

Katrina Dawson aga kaitses oma rasedat sõbrannat ning Monis lasi ta maha.

Johnsoni matused toimuvad Sydney Martin Place`is pantvangikriisi kohviku lähedal asuvas St. Stepheni kirikus. Mehe pere ja sõprade sõnul ei ole see kurb ärasaatmine, vaid nad ülistavad tema suurepäraselt elatud elu.

Dawsoniga hüvasti jätmise tseremoonia leiab aset Sydney ülikoolis.

Pantvange võtnud Monis pani Sydney kohviku aknale sunniitliku äärmusorganisatsiooni Islamiriik lippu meenutava musta lipu, millel oli araabiakeelne tekst.

Senine uurimine näitas, et Monis oli üksinda tegutseja ega kuulunud ühtegi islamistlikku äärmusgrupeeringusse.

Monis kaotas elu kohvikule rünnaku teinud eriüksuslaste kuulide läbi.

Austraalia peaminister Tony Abbott teatas, et Monise  tausta uuritakse põhjalikult. Tegemist oli Iraani päritolu isehakanud islamivaimulikuga, kel oli varasemast mitmeid korrarikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles