Hispaania kuningalt oodatakse jõululäkituses tema õe küsimuse puudutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania printsessid Elena ja Cristina, nende vend ja praegune kuningas Felipe, ema Sofia ning kuninganna Letizia tütarde Leonori ja Sofiaga kolme aasta eest.
Hispaania printsessid Elena ja Cristina, nende vend ja praegune kuningas Felipe, ema Sofia ning kuninganna Letizia tütarde Leonori ja Sofiaga kolme aasta eest. Foto: SCANPIX

Homme peab Hispaania uus kuningas Felipe oma esimese jõulukõne. Põhiline teema, mille puudutamine hispaanlasi huvitab, on tema õe Cristina kohtukutse.

Cristinat oodatakse tuleval aastal kohtusse seoses kahe maksupettuse juhtumiga. Hispaania kuningakoda on kohtukutset kommenteerinud kinnitusega, austavad täielikult kohtuvõimu sõltumatust.

Nüüd spekuleeritakse, kas kuningas puudutab oma jõulutervituses ka kuidagi õe Cristina abikaasa Iñaki Urdangarini kohtuprotsessi, ning kas Cristina peaks loobuma oma kohast Hispaania troonipärimisjärjekorras.

Erinevalt mullusest kannab tänavu Hispaania kuninga kõnet üle Kataloonia TV3. Baskimaa telekanal jätab monarhi sõnavõtu üle kandmata aga juba teist aastat järjest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles