Video: Valgevene Pank devalveeris rahvusvaluutat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgevene keskpank otsustas rahvusvaluutat devalveerida, põhjustades valuutavahetuspunktide ajutise sulgemise Minskis, vahendas Reuters.

«Valuutavahetuskontorid tohivad inimestele müüa valuutat, mis on varem neilt endilt ostetud. Mingeid täiendavaid valuutavarusid valuutavahetuspunktides pole. Ja pangad ei saa osta valuutat börsilt, et müüa seda hiljem inimestele oma pangakontorite kaudu,» selgitas Alpari Forex Co esindaja Vadim Iosub.

Vaatamata keskpanga jõupingutustele ei taha tavainimesed oma valuutavarusid Valgevene rubladeks ümber muuta, lisas ta.

Ärimees Pavel Prokopenko on kindel, et olukord Venemaal normaliseerub ühe-kahe aastaga. «Olen kindel, et Vene rubla muutub tugevamaks kui dollar. Me ei arvuta oma majandust ümber dollaritesse, vaid Vene rubladesse. Eks alguses peab midagi ohvriks tooma.»

«Tavaliselt muutub see oluliseks enne puhkusi. Minu puhkuseni on veel palju aega. Nii võin ma öelda, et väga sügavalt mind see olukord ei puuduta. Seda oli oodata,» jutustas Minskis elav Jelena.

Pensionär Vladimir Hahhohkini sõnul ei ole see esimene kord. Arvan, et see pole midagi tõsist, küll see ükskord laabub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles