Läti loobus EXPO-l tammekujulise paviljoni ehitamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti paviljon Hiinas Shanghais toimunud EXPO-l 2010. aastal.
Läti paviljon Hiinas Shanghais toimunud EXPO-l 2010. aastal. Foto: SCANPIX

valitsus otsustas teisipäeval loobuda ambitsioonikast plaanist ehitada järgmisel aastal Itaalias Milanos toimuval EXPO maailmanäitusel tammekujuline paviljon.

Läti majandusminister Dana Reizniece-Ozola ütles, et esialgse ekstravagantse paviljoni plaan oli liiga kulukas ja ei olnud kindel, et see näituse avamiseks valmis saab. Minister ütles valitsuse istungil, et projektile on kulutatud juba 1,2 miljonit eurot ja kogukulu oleks tõusnud seitsme miljonini.

Majandusministeerium on alustanud selle projekti distsiplinaaruurimist ja palunud konkurentsiametil üle vaadata paviljoni ehitamise läbikukkunud konkursi tulemused. Konkursil osalenud Läti firma RBS Skals Buvvadiba ja Itaalia Paolo Beltrami S.p.A projekte peeti ebasobivaks ja liiga kalliks.

Läti peaminister Laimdota Straujuma oli öelnud esmaspäevasel valitsuse istungil, et oli kohtunud Itaalia välisministriga, kes oli esitanud küsimusi Läti paviljoni kohta. Kuna Lätist saab järgmise aasta algul Euroopa Liidu eesistujariik, siis on Itaalia eraldanud Lätile EXPO-l keskse koha. Minister tahtis kindlat vastust, et Lätile eraldatud krunt ei jääks tühjaks.

Läti välisminister Edgars Rinkevics ütles valitsuse istungil, et paviljoni ehitamata jätmine kahjustaks Läti rahvusvahelist imagot, kuid ta nõustus, et riigi raha tuleb kasutada otstarbekalt.

16. oktoobril oli valitsus otsustanud eraldada Läti osavõtule EXPO-st täiendavalt 1,6 miljonit eurot, kuid parlamendi eelarvekomitee keeldus seda heaks kiitmast.

EXPO toimub Milanos 2015. aasta 1. maist 31. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles