Rogozin Mistralidest: me ei aktsepteeri Prantsusmaa selgitusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi Vladivostok Prantsusmaal Saint-Nazaire'i sadamas.
Mistral-tüüpi Vladivostok Prantsusmaal Saint-Nazaire'i sadamas. Foto: SCANPIX

Venemaa pole rahul Prantsusmaa põhjendusega, mille kohaselt lükati Mistral-klassi helikopterikandja üleandmine edasi lepingus toodud force majeure klausliga.

«Keegi meist ei kavatse aktsepteerida selgitusi, nagu teatavad tingimused Mistralide üleandmiseks pole täidetud,» ütles Vene asepeaminister Dmitri Rogozin intervjuus telekanalile Rossija 24. «Usume, et siin pole tegemist lepingus sätestatud vääramatu jõu olukorraga, kuid see võib olla küll märk Prantsusmaa geopoliitilisest nõrkusest.»

Prantsuse riigipea François Hollande teatas novembris, et esimese Prantsusmaal Venemaa tarbeks ehitatud Mistral-klassi helikopterikandja – Vladivostoki – üleandmine lükatakse edasi kuni uue korralduseni. Lepingus toodud tähtaja edasilükkamist põhjendati just force majeure klausliga, millega viidati olukorrale Ida-Ukrainas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles