Somaalias sai rünnakus ALi vägede peakorterile surma kolm sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AMISOMi peakorter.
AMISOMi peakorter. Foto: SCANPIX

Somaalias ründasid islamistliku rühmituse Al-Shabaab võitlejad Aafrika Liidu (AL) sealse väekontingendi peakorterit, tulevahetuses sai surma kolm rahuvalvajat ja üks tsiviilisik, teatasid rahuvalvejõud avalduses.

Rahvusvahelised väed tapsid viis ründajat, võtsid kolm vangi ja taastasid kontrolli peakorteri üle, teatasid ALi rahuvalvejõud (AMISOM).

Rünnaku eest võttis vastutuse Al-Qaedaga seotud rühmitus Al-Shabaab, kelle sõnul võeti sihtmärgiks baasis toimunud jõulupidu.

«Meie võitlejad viibivad Somaalias paiknevate välisvägede peakorteris,» sõnas Al-Shabaabi kõneisik Abdulaziz Abu Musab AFP-le. Mitmed ALi sõdurid on tapetud, lisas ta.

ALi väed julgestavad Somaalia nõrka valitsust, mida Al-Shabaab üritab kukutada.

Julgeolekuallika sõnul oli ründajaid kokku 15 kuni 20.

Alates 2011. aastast on Somaalia valitsusväed koos ÜRO ja ALi väekontingendiga (AMISOM) tõrjunud Al-Shabaabi välja suurematest linnadest, ent rühmitus jätkab veriseid rünnakuid nii Somaalias kui ka Kenyas, kelle väed abistavad Muqdishot kontrolli kehtestamisel oma territooriumi üle.

ÜRO esindaja Somaalias Nicholas Kay mõistis rünnaku hukka ja lisas, et juhtum leidis aset Muqdisho lennujaamas. ALi baas asub lennujaama territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles