Vene võimud lisasid veel kolm vabaühendust välisagentide nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Sahharov ja Jelena Bonner 1987. aastal Moskvas.
Andrei Sahharov ja Jelena Bonner 1987. aastal Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene justiitsministeerium lisas veel kolm vabaühendust, sealhulgas Sahharovi Keskuse, nn välisagentide hulka, teatasid ministeeriumi pressiesindaja.

Välisagentide nimekirja kanti Akadeemik Sahharovi pärandi säilitamise Ühiskondlik Komisjon, Kaliningradis oblastis asuv Inimõiguste Keskus ja Krasnodari oblastis tegutsev ülikoolivilistlaste organisatsioon, teatas ministeerium avalduses, mis jõudis neljapäeval Interfaxi kätte.

Justiitsministeeriumi rutiinsete ja etteteatamata kontrollide käigus selgus, et need vabaühendused kannavad kõiki välisagendi tunnuseid, lisati avalduses.

Sellega tõuseb välisagentideks liigitatud Vene vabaühenduste arv 23-ni.

2012. aastal Venemaal jõustunud uus mittetulundusühingute seadus kohustab poliitikaga seotud ja välismaa fondidest raha saavaid vabaühendusi ennast välisagendina registreerima. Samuti peavad ühendused kasutama välisagendi nimetust kõikides end tutvustavates materjalides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles