Gorbatšov avalikustas Putini suurima teene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõukogude Liidu endine president Mihhail Gorbatšov ütles Moskvas oma uut raamatut «Pärast Kremlit» tutvustades, et Vene presidendi Vladimir Putini peamiseks teeneks on Vene Föderatsiooni lagunemise ärahoidmine.

Gorbatšov tunnistas, et teadis Putinit enne, kui temast sai Vene president, vähe. Kuid ta oli pannud tähele Putini arukust ja keskendumisvõimet.     

«Minu arvates peame meie, Venemaa kodanikud, pidama meeles, et ta päästis Venemaa lagunemisest, mis oli juba alanud. Väga paljud regioonid ei tunnustanud tegelikult meie konstitutsiooni. Kohalikes põhiseaduslikes dokumentides oli sadakond kõrvalekallet Vene konstitutsioonist,» jutustas ta.

Gorbatšov lisas, et tollal tuli vaadata, kas me oleme võimelised riiki säilitama ja arendama.

«Ta sooritas ajaloolise teo, kuna päästis Venemaa niisugusel vastutusrikkal perioodil,» rääkis Gorbatšov Putinist.

Oma töö kohta NSVLi presidendina ütles ta, et üks vigade ja möödalaskmiste põhjusteks oli see, et ta lubas endale teataval määral upsakust ja arvas, et kõik on kontrolli all ja et ta saab hakkama.   

Lisaks puudutas ta raamatu presentatsioonil Ukraina kriisi teemat, kutsudes üles korraldama tõsiseid läbirääkimisi Venemaa ja USA vahel, et hoida ära kriisi edasist laialihargnemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles