Venezuela kullakaevandus varises kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud uurivad kokkuvarisenud kaevandust
Kohalikud uurivad kokkuvarisenud kaevandust Foto: SCANPIX

Lõuna-Venezuelas varises kokku kullakaevanduse tunnel, mille tagajärjel hukkus kuus ning vigastada sai veel kaks inimest.

Õnnetus juhtus esmaspäeva õhtul El Callao linna lähedal asuvas kaevanduses. Mõned kaevurid väitsid, et teised töölised on veel rusude all lõksus, aga ametivõimud kahtlevad selles, vahendab Reuters.

Kaevurite esindajate sõnul on hukkunuid rohkem kui ametlike teadaannete väitel.

Kaevurite ühingu pressiesindaja Alfredo Villanueva sõnul on hukkunuid 15, kaevanduse kooperatiivi juht Nelly Matute väidab, et õnnetuses suri 14 kaevurit. Kaevandusminister Jose Khan aga ei usu, et hukkunuid rohkem oleks.

Kaevanduses, kus õnnetus juhtus, on käsitsi ehitatud tunnelid, kus ligi 300 meest väikestes gruppides töötavad. Õnnetuse hetkel kaevasid töölised tunnelit.

Lõuna-Ameerikas on kaevandustes toimuvate õnnetuste arv viimasel ajal tõusnud, mistõttu on tekkinud debatt nende ohutuse üle. Hiljuti šokeeris avalikkust teade, et Tšiilis on 33 kaevurit juba 19 päeva kaevanduses lõksus ning päästeoperatsioon nende päästmiseks võib venida kuid. Juunis toimus aga plahvatus Colombia söekaevanduses, kus hukkus 70 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles