Lennundusametnik: kadunud Air Asia lennuk on suure tõenäosusega merepõhjas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia televisioon teatamas Air Asia lennu QZ 8501 kadumisest
Indoneesia televisioon teatamas Air Asia lennu QZ 8501 kadumisest Foto: SCANPIX

Indoneesia lennundusametnike arvates on lennufirma Air Asia lennuk suure tõenäosusega kukkunud merre.

Indoneesia merepääste esindaja Bambang Soelistyo sõnas pressikonverentsil, et pardal olnud rohkem kui 100 inimest on arvatavalt hukkunud, edastab AFP.

«Meile teadaolevatel lennukoordinaatide järgi kadus lennuk mere kohal lennates. Selle tõttu saab oletada merre kukkumist,» teatas asjatundja.

Indoneesia merepääste käivitas Jaava merel merepäästeoperatsiooni leidmaks jälgi kadunud lennuki kohta. Indoneesiale pakkusid oma abi Malaisia, Austraalia ja Singapur.

Soelistyo rõhutas, et merre kukkumise puhul on tegemist esialgse spekulatsiooniga ning otsingud võivad anda uut informatsiooni, mis võib selle ümber lükata.

«Indoneesial puuduvad veealusteks otsinguteks vajalikud seadmed. Samuti ei suudaks me lennukivrakki merepõhjast üles tõsta. Selle tõttu palume teistelt riikidelt tehnilist abi. Meile on on abi pakkunud Suurbritannia, Prantsusmaa ja USA,» jätkas ekspert.

Air Asia Airbus A320-200 kadus eile olles teel Indoneesiast Surabayast Singapuri. Piloodid palusid enne kadumist lennujuhtimiskeskuselt tormise ilma tõttu luba kurssi muuta ning tõusta 11 600 meetri kõrgusele.

Jaava mere kohal kadunud lennul  QZ 8501 oli 162 inimest, kelle seast enamik olid indoneeslased, kuid pardal oli ka lõunakorealasi, britt, prantslane ja singapurlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles