AFP: AirAsia kadunud lennuki osi võidi leida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia merepäästjad AirAsia kadunud lennuki otsimismissioonil
Indoneesia merepäästjad AirAsia kadunud lennuki otsimismissioonil Foto: SCANPIX

Lennufirma AirAsia lennuk jäi kadunuks möödunud pühapäeval Jaava mere kohal lennates ning kohe käivitati otsingud.

Uudisteagentuur AFP teatas viitega Indoneesia võimudele, et täna varahommikul võidi leida Airbus 320-200 ukse ja reisijate päästmiseks mõeldud liugtee osi.

Briti ringhäälingu BBC andmetel olevat Indoneesia teatanud lennuki kadumispiirkonnas merel suitsu nägemisest.

Indoneesia saatis Jaava merele uue grupi sõjaväekoptereid tegemaks kindlaks, mida nähti.

Eile edastati maailma meedias, et Belitungi saare juures märgati kütuselaike. Õliproovid näitasid, et tegemist ei ole lennukikütuse, vaid kalalaevadelt vette jõudnud kütusega.

Indoneesia juhitavad otsingud ei ole seni konkreetseid tulemusi andnud hoolimata sellest, et lisaks Jaava merele otsitakse lennukit ka Borneo džunglist.

Otsinguteala suurus on 156 000 ruutkilomeetrit ning piirkonnas on ka mäestik.

Indoneesiast Surabayast Singapuri teel olnud lennuk kadus radariekraanilt möödunud pühapäeva hommikul kohaliku aja järgi pärast seda, kui piloodid palusid lennujuhtimiskeskuselt luba kurssi muuta ning tõusta äikese tõttu kõrgemale.

Indoneesia lennundusametnike kinnitusel luba kohe ei antud, sest selle lennuki lähedal lendas veel mitu lennukit. Kui lennujuhtimiskeskus andis loa kursimuutuseks, ei saadud AirAsia lennukiga enam kontakti.

Kadunud lennukis oli 162 inimest, kellest enamikul oli Indoneesia kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles