Austraalia on kimpus kerjavate rootslastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia võime häirivad nende tänavaile kerjama saabunud noored rootslased.

Rootsi turistid kerjavad Melbourne’i tänavail selleks, et rahastada oma päikesereise. See ei meeldi ei Melbourne’i linnavolikogule, politseile ega pärisvaeste aitamisega tegelevale Päästearmeele.

Austraalia ajalehe The Herald Sun kohaselt on iga kolmas nende riigis kerjav inimene rahvusvahelise taustaga. Neist omakorda enamus on saabunud Rootsist ja Saksamaalt ning alla 30 aasta vana mehed.

Austraalia on juba pikka aega olnud üks populaarsemaid sihtkohti, kuhu noored rootslased suunduvad oma inglise keelt lihvima ja külma põhjamaise kliima eest pakku.

«Mõned neist rahvusvahelistest seljakotituristidest toimetavad väga napi eelarvega ning nende arvates on OK kerjata selleks, et saada lisaraha,» kirjeldas kohalik Päästearmee esindaja Brendan Nottle.

Austraalia Päästearmee on palunud inimestel sellistele libakerjustele mitte raha anda. Austraalia Victoria osariigis on kerjamine ka ebaseaduslik. Sestap võib endale reisiraha kerjavaid skandinaavlasi oodata ka vahistamine.

Rootsi välisministeerium ütles kohalikule uudisteagentuurile TT, et neil infot Rootsi kerjustest Austraalias pole.

See pole aga esimene kord, kui välismaal on märgatud Rootsi kerjuseid. Tänavu aprillis kirjutas The Locali Hispaania versioon kümnetest kodututest rootslastest, kes kerjasid Tenerife ja Mallorca turismikeskustes.

Samamoodi nagu sagenevad teated Rootsi kerjustest välismaal, kasvab ka kerjuste arv Rootsi tänavail. Suurem osa neist on saabunud Rumeeniast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles