Kadunud Briti spioon leiti tapetuna oma kodust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politsei Londonis Pimlico linnaosas, kus ühest korterist leiti oletatavasti Briti luureagendi surnukeha.
Briti politsei Londonis Pimlico linnaosas, kus ühest korterist leiti oletatavasti Briti luureagendi surnukeha. Foto: SCANPIX

Briti politsei leidis üleeile välisluure MI6 töötaja kodu läbiotsimisel spordikotti peidetud surnukeha.

Mõrvapaik asub MI6 peahoone lähistel Pimlico linnaosas Alderney Street 36, vahendas BBC.

Politsei hakkas agenti otsima, kuna tema kolleegid muutusid murelikuks, sest polnud mehest saanud juba mõnda aega mingit elumärki.

Esialgsete oletuste järgi oli ligi 30ndates mehe surnukeha spordikotis olnud ligi kaks nädalat. Politsei pole mõrvatud mehe isikut avalikustanud.

The Telegraph kirjutab, et tapetu isik on Gareth Williams ja enne kotti toppimist oli meest pussitatud mitu korda. Politsei leidis õõvastava sisuga koti vannitoast.

Uudisteagentuuri AP küsitletud ametnike sõnul töötas mees MI6 ajutiselt, tema alaline töökoht oli aga pealtkuulamisega seotud amet.

Seni viimane spioon, kes Suurbritannias on tapetud, oli venelane Aleksandr Litvinenko, kes 2006. aasta novembris mürgitati polooniumiga. Litvinenko oli endine KGB ohvitser.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles